یکی از مباحث مهم و کاربردی آیین دادرسی مدنی، نمایندگی حقوقی است. امروزه به لحاظ کثرت سازمانها و نهادهای دولتی از یک سو و نیاز اشخاص حقوقی مزبور به طرح، اقامه و تعقیب دعاوی و نیز دفاع از دعاوی مطروحه از طرف دیگر، وزارتخانهها و سازمانهای دولتی ترجیح میدهند پیگیری و دفاع از دعاوی مطروحهله و علیه خود را تحت عنوان نماینده حقوقی به کارمندان خود محول نمایند تا این اشخاص اقدامات قانونی لازم را در مراجع قضایی و دادگاههای اداری نظیر هیأت تشخیص و حل اختلاف اداره کار و هیأت حل اختلاف مالیاتی و سایر مراجع اداری انجام دهند. از آنجایی که موضوع بحث حاضر در آثار حقوقی ما چندان مورد توجه قرار نگرفته و شرایط و احکام و آثار موضوع، مورد بررسی تفصیلی واقع نشده است و مقررات موجود در این زمینه نیز ناقص است و در مقابل همهروزه دادگاهها و مراجع اداری با انواع و اقسام نمایندگیهای حقوقی ارتباط داشته و نمایندگان حقوقی را در محاکم و دادرسیها دخالت میدهند، لذا مقاله حاضر میکوشد تا با بررسی موقعیت نماینده حقوقی، اختیارات، وظایف و مسئولیتهای او را با تکیه بر اصول و قواعد کلی حقوقی از یک سو و دیدگاههای قضات محاکم و رویه قضایی از سوی دیگر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
شعاریان, ابراهیم, & رحیمی, فرشاد. (1393). اختیارات، وظایف و مسئولیتهای نمایندة حقوقی در آیین دادرسی مدنی و رویة قضایی. مطالعات حقوق تطبیقی معاصر, 5(9), 69-122.
MLA
ابراهیم شعاریان; فرشاد رحیمی. "اختیارات، وظایف و مسئولیتهای نمایندة حقوقی در آیین دادرسی مدنی و رویة قضایی". مطالعات حقوق تطبیقی معاصر, 5, 9, 1393, 69-122.
HARVARD
شعاریان, ابراهیم, رحیمی, فرشاد. (1393). 'اختیارات، وظایف و مسئولیتهای نمایندة حقوقی در آیین دادرسی مدنی و رویة قضایی', مطالعات حقوق تطبیقی معاصر, 5(9), pp. 69-122.
VANCOUVER
شعاریان, ابراهیم, رحیمی, فرشاد. اختیارات، وظایف و مسئولیتهای نمایندة حقوقی در آیین دادرسی مدنی و رویة قضایی. مطالعات حقوق تطبیقی معاصر, 1393; 5(9): 69-122.